THE CHALLENGES PRESENTED FROM BUILDING ON A SLOPING SITE  WERE ADDRESSED WITH A SIMPLE HOUSE AND SIMPLE STRUCTURE. BY BUILDING  3 STORIES THE HOUSE FIT INTO THE SITE. STEEL BEAMS WERE UTILIZED TO MAXIMIZE SPAN FOR AN OPEN FLOOR PLAN AND ALLOWING FOR A GREATER WINDOW AREA TO TAKE IN THE SURROUNDING TREES AND VIEW. DECKS WERE PROVIDED AT EVERY LEVEL TO FURTHER ENHANCE THE INDOOR OUTDOOR EXPERIENCE.
       
     
       
     
 THIS PROJECT WAS A HOUSE RENOVATION IN THE HOLLYWOOD HILLS.  THE EXISTING HOUSE HAD NO FRONT DOOR. A GATED ENTRY AND  ENTRY COURTYARD WAS ADDED.  THE KITCHEN WAS OPENED UP AND REDONE TO BE CONTIGUOUS WITH THE DINING AND LIVING ROOM.  CUSTOM LIVING ROOM CABINETS WERE DESIGNED TO HOUSE THE ENTERTAINMENT CENTER AND A WINDOW SEAT ADJACENT TO THE GRAND PIANO.   THE SECOND FLOOR WAS OPENED TO THE FIRST FLOOR WITH A NEW STAIR AND STAIRWELL. A SECOND BEDROOM WAS ADDED.   THE FLOORS WERE REDONE AS WAS THE PLUMBING, ELECTRICAL, MECHANICAL, LIGHTING.  A MUSIC STUDIO WAS ADDED WORKING WITH  AN ACOUSTIC ENGINEER.  A STEEL AND GLASS DECK WAS CREATED TO OPEN UP THE MASTER BEDROOM TO THE VIEW.    
       
     
ENTRY
       
     
LOFT, New York City
       
     
WLSN 3D 7Lw 25JUN15.jpg
       
     
       
     
SITE PHOTO
       
     
block elevations and unit elevations
       
     
8801 SUNSET BOULEVARD
       
     
SUNSET BOULEVARD FACADE