THIS PROJECT WAS A HOUSE RENOVATION IN THE HOLLYWOOD HILLS.  THE EXISTING HOUSE HAD NO FRONT DOOR. A GATED ENTRY AND  ENTRY COURTYARD WAS ADDED.  THE KITCHEN WAS OPENED UP AND REDONE TO BE CONTIGUOUS WITH THE DINING AND LIVING ROOM.  CUSTOM LIVING ROOM CABINETS WERE DESIGNED TO HOUSE THE ENTERTAINMENT CENTER AND A WINDOW SEAT ADJACENT TO THE GRAND PIANO.   THE SECOND FLOOR WAS OPENED TO THE FIRST FLOOR WITH A NEW STAIR AND STAIRWELL. A SECOND BEDROOM WAS ADDED.   THE FLOORS WERE REDONE AS WAS THE PLUMBING, ELECTRICAL, MECHANICAL, LIGHTING.  A MUSIC STUDIO WAS ADDED WORKING WITH  AN ACOUSTIC ENGINEER.  A STEEL AND GLASS DECK WAS CREATED TO OPEN UP THE MASTER BEDROOM TO THE VIEW.    
       
     
 A ENTRY COURTYARD WAS CREATED.  A CUSTOM GLASS GATE WAS PROVIDED PRIVACY  THE FRONT DOOR WAS FABRICATED FROM RECLAIMED WOOD FROM AN 1885 SCHOOLHOUSE, 5 FEET WIDE, THE DOOR PIVOTS TO OPEN.  THE ROOF WAS EXTENDED TO FORM A TRELLIS TO ACCENTUATE THE SENSE OF ENTRY.   
       
     
REAR GATE TO RECORDING STUDIO
       
     
inside entry courtyard
       
     
_MG_7935E.jpg
       
     
_MG_7704D.jpg
       
     
 THE INSIDE OF THE HOUSE WAS GUTTED. OLD MECHANICAL DUCTS AND A CRAMPED STAIR WAS REMOVED TO CONNECT THE FIRST FLOOR WITH THE SECOND. STEEL COLUMNS WERE INTRODUCED TO OPEN THE PLAN. A WINDOW SEAT WAS CREATED FOR LOUNGING WHILE THE PIANO WAS PLAYED.
       
     
stair_MG_7813C.jpg
       
     
NEW KITCHEN
       
     
_MG_7639G.jpg
       
     
RECORDING STUDIO
       
     
Master Bedroom Balcony
       
     
 THIS PROJECT WAS A HOUSE RENOVATION IN THE HOLLYWOOD HILLS.  THE EXISTING HOUSE HAD NO FRONT DOOR. A GATED ENTRY AND  ENTRY COURTYARD WAS ADDED.  THE KITCHEN WAS OPENED UP AND REDONE TO BE CONTIGUOUS WITH THE DINING AND LIVING ROOM.  CUSTOM LIVING ROOM CABINETS WERE DESIGNED TO HOUSE THE ENTERTAINMENT CENTER AND A WINDOW SEAT ADJACENT TO THE GRAND PIANO.   THE SECOND FLOOR WAS OPENED TO THE FIRST FLOOR WITH A NEW STAIR AND STAIRWELL. A SECOND BEDROOM WAS ADDED.   THE FLOORS WERE REDONE AS WAS THE PLUMBING, ELECTRICAL, MECHANICAL, LIGHTING.  A MUSIC STUDIO WAS ADDED WORKING WITH  AN ACOUSTIC ENGINEER.  A STEEL AND GLASS DECK WAS CREATED TO OPEN UP THE MASTER BEDROOM TO THE VIEW.    
       
     

THIS PROJECT WAS A HOUSE RENOVATION IN THE HOLLYWOOD HILLS.

THE EXISTING HOUSE HAD NO FRONT DOOR. A GATED ENTRY AND  ENTRY COURTYARD WAS ADDED.

THE KITCHEN WAS OPENED UP AND REDONE TO BE CONTIGUOUS WITH THE DINING AND LIVING ROOM.

CUSTOM LIVING ROOM CABINETS WERE DESIGNED TO HOUSE THE ENTERTAINMENT CENTER AND A WINDOW SEAT ADJACENT TO THE GRAND PIANO. 

THE SECOND FLOOR WAS OPENED TO THE FIRST FLOOR WITH A NEW STAIR AND STAIRWELL. A SECOND BEDROOM WAS ADDED. 

THE FLOORS WERE REDONE AS WAS THE PLUMBING, ELECTRICAL, MECHANICAL, LIGHTING.

A MUSIC STUDIO WAS ADDED WORKING WITH  AN ACOUSTIC ENGINEER.

A STEEL AND GLASS DECK WAS CREATED TO OPEN UP THE MASTER BEDROOM TO THE VIEW. 

 

 A ENTRY COURTYARD WAS CREATED.  A CUSTOM GLASS GATE WAS PROVIDED PRIVACY  THE FRONT DOOR WAS FABRICATED FROM RECLAIMED WOOD FROM AN 1885 SCHOOLHOUSE, 5 FEET WIDE, THE DOOR PIVOTS TO OPEN.  THE ROOF WAS EXTENDED TO FORM A TRELLIS TO ACCENTUATE THE SENSE OF ENTRY.   
       
     

A ENTRY COURTYARD WAS CREATED.

A CUSTOM GLASS GATE WAS PROVIDED PRIVACY

THE FRONT DOOR WAS FABRICATED FROM RECLAIMED WOOD FROM AN 1885 SCHOOLHOUSE, 5 FEET WIDE, THE DOOR PIVOTS TO OPEN.

THE ROOF WAS EXTENDED TO FORM A TRELLIS TO ACCENTUATE THE SENSE OF ENTRY.

 

REAR GATE TO RECORDING STUDIO
       
     
REAR GATE TO RECORDING STUDIO
inside entry courtyard
       
     
inside entry courtyard
_MG_7935E.jpg
       
     
_MG_7704D.jpg
       
     
 THE INSIDE OF THE HOUSE WAS GUTTED. OLD MECHANICAL DUCTS AND A CRAMPED STAIR WAS REMOVED TO CONNECT THE FIRST FLOOR WITH THE SECOND. STEEL COLUMNS WERE INTRODUCED TO OPEN THE PLAN. A WINDOW SEAT WAS CREATED FOR LOUNGING WHILE THE PIANO WAS PLAYED.
       
     

THE INSIDE OF THE HOUSE WAS GUTTED. OLD MECHANICAL DUCTS AND A CRAMPED STAIR WAS REMOVED TO CONNECT THE FIRST FLOOR WITH THE SECOND. STEEL COLUMNS WERE INTRODUCED TO OPEN THE PLAN. A WINDOW SEAT WAS CREATED FOR LOUNGING WHILE THE PIANO WAS PLAYED.

stair_MG_7813C.jpg
       
     
NEW KITCHEN
       
     
NEW KITCHEN

THE BAMBOO CABINETRY, STAINLESS STEEL COUNTER AND ENGINEERED STONE WERE CUSTOM FABRICATED FROM FA DESIGNS AND DRAWINGS.

_MG_7639G.jpg
       
     
RECORDING STUDIO
       
     
RECORDING STUDIO

THE DESIGN OF THE ROOM WAS COORDINATED WITH AN ACOUSTIC ENGINEER TO MAXIMIZE SOUND ISOLATION. THE CUSTOM CEILING PANELS ENHANCED THIS SOUND ISOLATION AND CREATED A LIGHT COVE FOR CONCEALED LIGHTING.

THE VENTILATION, HEATING, AND COOLING, WAS COORDINATED WITH A MECHANICAL ENGINEER.

Master Bedroom Balcony
       
     
Master Bedroom Balcony